3. Goede gezondheid
& welzijn

Dit thema gaat over gezondheid en welzijn voor iedereen van jong tot oud. De doelstelling is dat iedereen toegang heeft tot goede gezondheidszorg en het welzijn bevorderd wordt. In Azië en Afrika richt dit thema zich met name op kinder- en moedersterfte. Op wereldwijd niveau kijkt men ook naar het uitroeien van epidemieën, de preventie van misbruik van verslavende middelen, het verminderen van verkeersongevallen, toegang tot ziekteverzekeringen en onderzoek naar ziekten, vaccins en medicijnen.

Philips
Bij Philips streven ze ernaar om de wereld door innovatie gezonder en duurzamer te maken. Hun doel is om in 2025 jaarlijks het leven van 3 miljard mensen te verbeteren, door middel van hun gezondheidsproducten thuis en in het ziekenhuis. Zo draagt Philips bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in de wereld en dragen zij bij aan onder andere SDG 3 en 12.

Score Nederland

Nederland doet het goed op dit onderwerp: we worden oud, er zijn relatief weinig zieken door epidemieën en we hebben relatief weinig problemen met verslavingen. Daarnaast is vrijwel iedereen verzekerd en is ons zelf-gewaardeerde welzijn hoog. Alleen onze zelf-gewaardeerde gezondheid ligt aan de lage kant en neemt de afgelopen jaren verder af, waardoor Nederland maar deels in lijn ligt met het halen van de doelstellingen.

Gebaseerd op het 2019 Europe Sustainable Development Report.