9. Industrie,
innovatie en infrastructuur

Dit thema gaat over infrastructuur industrialisering en innovatie. Een samenleving zonder internet is al bijna niet meer voor te stellen, en met de komst hiervan is de wereld veel kleiner geworden. Zakendoen met China of op de hoogte blijven van avonturen van een familielid in Peru: dit is makkelijker geworden met internet. Met betere infrastructuur wordt het makkelijker de andere doelstellingen te behalen en gaat de levenskwaliteit omhoog. Deze doelstelling omvat het bouwen van veerkrachtige infrastructuur, het bevorderen van inclusieve en duurzame industrialisering en het stimuleren van innovatie.

Fastned
Fastned beheert ‘de benzinestations van de toekomst’: elektrische laadpunten langs de snelweg, waar mensen hun auto kunnen opladen met 100% groene stroom. Hun missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. Door een goede laadinfrastructuur aan te leggen van oplaadpunten in Nederland, België en Duitsland, draagt Fastned bij aan SDG 7 en 9.

Score Nederland

Nederland scoort goed op dit thema. We besteden flink wat van onze tijd en budgetten aan innovaties en onderzoek, de Brainport Regio is daarvan een goed voorbeeld. Ook hebben we een goed netwerk van spoor en wegen en vrijwel iedereen heeft toegang tot internet. Nederland ligt op schema om deze doelstelling te halen.

Gebaseerd op het 2019 Europe Sustainable Development Report.